Vacature bestuurslid – specialisatie communicatie (onbezoldigd)

Er is in het bestuur van de Nationale Hannie Schaft Stichting een vacature voor een bestuurslid met communicatie als expertisegebied.

Wat doet de Nationale Hannie Schaft Stichting?

‘Bewust worden door herdenken’

Vrijheid is een groot goed dat we moeten koesteren en waarderen. In de geest van Hannie Schaft zijn we geroepen om in verzet te komen tegen diegenen die de vrijheid willen ondermijnen en uitsluiting nastreven. De Nationale Hannie Schaft Stichting wil mensen – vooral ook jongeren – bewustmaken van de gevolgen van extremisme, fascisme, racisme en discriminatie, zodat ze verschil kunnen maken wanneer het erop aankomt. Dit doen we door het jaarlijks herdenken van gewapend verzetsstrijder Hannie Schaft en het vieren van haar leven en door publicaties, waaronder deze website. Daarnaast organiseren wij jaarlijks de gerenommeerde Hannie Schaftlezing. De stichting is politiek neutraal, onafhankelijk en werkt samen met andere initiatieven met eenzelfde missie.

Ben jij het bestuurslid communicatie?

Loop jij warm voor het verder vergroten van de bekendheid en impact van een nationaal icoon? Dan zoeken wij jou.

De Nationale Hannie Schaft Stichting is volop in beweging. Naast de bekende jaarlijkse herdenking heeft de stichting in 2021 de documentairefilm ‘hoe Hannie ben jij’ gelanceerd met een bijbehorend lesprogramma. De film heeft al diverse internationale prijzen in de wacht gesleept. Ook is er een Hannie Schaftcel in de Koepel van Haarlem, die mogelijkheden tot communiceren met specifieke doelgroepen biedt. Al deze activiteiten passen bij de verdere professionalisering en vergroting van de impact van de Stichting. 

De communicatiestrategie moet aansluiten bij deze ontwikkelingen. Diverse doelgroepen met hun eigen communicatiekanalen en stijlen. Offline maar vooral ook online ligt er een zee aan mogelijkheden. De focus ligt daarbij steeds meer op de jeugd.

In de communicatie wordt de stichting bijgestaan door een freelance communicatie-professional en een extern audiovisueel team. Aan het bestuurslid de taak om de strategie neer te zetten en ervoor te zorgen dat de missie helder via communicatie wordt uitgedragen. 

De taken die horen bij dit bestuurslid:

  • maken van een communicatie- en contentstrategie gericht op een brede doelgroep
  • ondersteunen van de freelance communicatieprofessional bij het vergroten van de publieksaantallen bij de herdenking,
  • meedenken over donateurswerving
  • plannen maken voor het beter inzetten van de Hannie Schaftcel in de Koepelgevangenis in Haarlem

Profiel

  • Je hebt ervaring met het opstellen van een communicatiestrategie
  • Je weet hoe je slim met content om kunt gaan om verschillende doelgroepen aan te spreken
  • Je voelt je verbonden met waar de Hannie Schaft Stichting voor staat
  • Je kunt goed samenwerken, overtuigen en delegeren

Investering: de Hannie Schaft Stichting vergadert eens per twee maanden in Amsterdam. Daarnaast besteed je enkele uren per week aan bovengenoemde taken. Uiteraard ben je aanwezig bij de herdenking en eventuele andere evenementen.

Wij bieden een enthousiast bestuursteam dat graag met jou samenwerkt en samen de impact maakt die onze missie verdient.

Heb je interesse?

Stuur dan een korte motivatiebrief en CV naar de voorzitter van onze stichting, Jeroen Pliester, via info@hannieschaft.nl

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van Het Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design