Joost Röselaers lid Comité van Aanbeveling van de Nationale Hannie Schaft Stichting

Tot onze grote vreugde is per 1 september 2017 Joost Röselaers (1979) toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Nationale Hannie Schaft Stichting.

Joost Röselaers

Jos Röselaers Comité van aanbeveling Hannie schaft stichting

Joost Röselaers is algemeen secretaris van de Remonstranten, een vooruitstrevende geloofsgemeenschap in Nederland. Daarnaast is hij predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid.

Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Vanuit zijn kerk gaf Röselaers ook vorm aan het Dutch Centre en de Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen. Door deze vernieuwende activiteiten is de Nederlandse Kerk in Londen geworden tot een plek van ontmoeting en zingeving voor alle Nederlanders in Londen – kerkelijk of niet. Naast zijn werkzaamheden als predikant is Joost actief in de politiek, in verschillende besturen en als publicist in landelijke dagbladen

Vanuit zijn sterke betrokkenheid met de missie van onze Stichting en zijn brede achtergrond en bijbehorende activiteiten, is de toetreding van Joost een verrijking voor het Comité van Aanbeveling.

Comité van aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit mensen die onze Stichting een warm hart toedragen. Ze willen de Stichting verder helpen bij het krijgen van een nog meer prominente uitstraling en het vertalen van herdenkingsdoelstellingen naar actuele onderwerpen.

Het Comité bestaat verder uit:

Job Cohen (oud-burgemeester van Amsterdam en voormalig politiek leider PvdA)
Jan Kamminga (oud-voorzitter MKB Nederland en oud-voorzitter VVD)
Paul Witteman (journalist)
Mirjam Sterk (oud-Tweede Kamerlid, zelfstandig adviseur en programmamaker)
Bernt Schneiders (oud-Burgemeester van Haarlem)
Sanne Vogel (actrice en auteur)

Nationale Hannie Schaft Stichting

De Nationale Hannie Schaft Stichting houdt de naam en moedige daden van onze nationale verzetsheldin Hannie Schaft (‘het meisje met het rode haar’) en van andere vrouwen in het Verzet in ere. Mede door haar jaarlijks te herdenken en ook in deze tijden op te komen voor vrijheid in al haar aspecten.

De missie van de Stichting is samengevat “bewustwording vanuit herdenken” met steeds meer nadruk op de jongere generaties.

Door het herdenken van Verzetsstrijdster – en inspiratiebron- Hannie Schaft wil de Stichting een bijdrage leveren aan het besef, dat opkomen voor de vrijheid door het maken van keuzes in moeilijke omstandigheden in alle tijden van belang is.

 

 

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design