Hannie Schaft Herdenking

Viering in 2020

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Hannie Schaft werd geboren en maakt herdenken plaats voor vieren. We vieren op 29 november het feit dat Hannie bestaan heeft en zoveel heeft betekend voor de vrijheid van Nederland.

De bijeenkomst is vanwege de strenge Coronamaatregelen helaas besloten, maar de viering zal live worden uitgezonden vanaf 13.00 uur op TV en online. Kijk hier voor de diverse uitzendkanalen.

100 jaar Hannie Schaft: pal voor de vrijheid

De viering vindt plaats in De Grote-of St.-Bavokerk in Haarlem en omvat onder andere de volgende (besloten) onderdelen:

De viering van 100 jaar Hannie Schaft wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Gemeente Haarlem, Gemeente Bloemendaal en door de J.C. Ruigrok Stichting.


Onderaan aan deze pagina vindt u links naar de foto’s van de laatste Herdenking en de bijzondere Herdenking van 2015, toen het precies 70 jaar geleden was dat Hannie Schaft werd herbegraven. Het jubileumboekje ‘70 jaar Hannie Schaft Herdenking‘, met interviews waarin een brug wordt gelegd tussen heden en verleden, is te koop in de webwinkel.

Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard. De tekst van eerdere lezingen is daarom integraal op deze website te lezen.

Foto's van de herdenkingen

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2020, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design