Hannie Schaft Herdenking

Laatste zondag in november

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Hannie Schaft werd geboren en maakt herdenken plaats voor vieren. We vierden op 29 november 2020 het feit dat Hannie bestaan heeft en zoveel heeft betekend voor de vrijheid van Nederland.

Deze Herdenking is normaal gesproken toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken. Dit jaar liep dat vanwege de strenge Coronamaatregelen anders en was de bijeenkomst in De Grote-of St.-Bavokerk besloten maar de viering werd live uitgezonden op TV en online.

De viering terugkijken kan hier.

Programma van de Nationale Hannie Schaft Herdenking
Het programma omvat de volgende onderdelen.

Details over de komende herdenking vindt u via de homepage.

Onderaan aan deze pagina vindt u links naar de foto’s van de laatste Herdenking en de bijzondere Herdenking van 2015, toen het precies 70 jaar geleden was dat Hannie Schaft werd herbegraven. Het jubileumboekje ‘70 jaar Hannie Schaft Herdenking‘, met interviews waarin een brug wordt gelegd tussen heden en verleden, is te koop in de webwinkel.


Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard. De tekst van eerdere lezingen is daarom integraal op deze website te lezen.


De viering van 100 jaar Hannie Schaft is mogelijk gemaakt door:

Foto's van de herdenkingen

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2021, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design