Hannie Schaft Herdenking

Laatste zondag in november

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats. Dit jaar was dat op 28 november in de Groenmarktkerk. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam was onze eregast en verzorgde dit jaar de Hannie Schaftlezing.

Deze herdenking was dit jaar wederom besloten maar het hele programma was live te volgens via NH Nieuws en op onze site. De herdenking teruglijken kan hier.

Programma van de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2021
Het programma omvatte de volgende onderdelen.

Details over de komende herdenking vindt volgend jaar via de homepage.

Nationale Hannie Schaft Herdenkingen

Onderaan aan deze pagina vindt u links naar de foto’s van de laatste Herdenking en de bijzondere Herdenking van 2015, toen het precies 70 jaar geleden was dat Hannie Schaft werd herbegraven. Het jubileumboekje ‘70 jaar Hannie Schaft Herdenking‘, met interviews waarin een brug wordt gelegd tussen heden en verleden, is te koop in de webwinkel.


Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard. De tekst van eerdere lezingen is daarom integraal op deze website te lezen.


De Nationale Hannie Schaft Herdenking 2021 wordt mogelijk gemaakt door:

Foto's van de herdenkingen

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2022, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design