Hannie Schaft Herdenking

Laatste zondag in november

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats. Dit jaar is dat op 28 november in de Groenmarktkerk om 14.00. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is onze eregast en verzorgt dit jaar de Hannie Schaftlezing.

Deze Herdenking is dit jaar besloten maar is live te volgens via NH Nieuws of op deze pagina
Meer informatie over de Herdenking 2021

Programma van de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2021
Het programma omvat de volgende onderdelen.

Details over de komende herdenking vindt u via de homepage.

Nationale Hannie Schaft Herdenkingen

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat Hannie Schaft werd geboren en vierden we haar leven. Deze, vanwege coronamaatregelen, besloten bijeenkomst werd gehouden in De Grote-of St.-Bavokerk maar de viering werd live uitgezonden op TV en online. De viering terugkijken kan hier.

Onderaan aan deze pagina vindt u links naar de foto’s van de laatste Herdenking en de bijzondere Herdenking van 2015, toen het precies 70 jaar geleden was dat Hannie Schaft werd herbegraven. Het jubileumboekje ‘70 jaar Hannie Schaft Herdenking‘, met interviews waarin een brug wordt gelegd tussen heden en verleden, is te koop in de webwinkel.


Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard. De tekst van eerdere lezingen is daarom integraal op deze website te lezen.


De Nationale Hannie Schaft Herdenking 2021 wordt mogelijk gemaakt door:

Foto's van de herdenkingen

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2021, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design