Boeken over Hannie Schaft

70 jaar Hannie Schaft Herdenking

In 2015 was het 70 jaar geleden dat Hannie Schaft werd herbegraven op de Eerebegraafplaats te Bloemendaal. Ter gelegenheid daarvan heeft de Stichting een boekje uitgegeven. Met de titel ’70 jaar Hannie Schaft Herdenking’.

In dit herdenkingsboekje is een mooie combinatie gemaakt van het heden en het verleden. Truus Menger-Oversteegen en Freddie Dekker-Oversteegen komen uiteraard aan het woord. Zij waren samen met Hannie Schaft actief in het verzet. Zij leggen een brug tussen verleden en heden. Als actieve verzetsstrijdsters in het verleden leren zij ons in het heden dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Interviews met bijvoorbeeld Lodewijk Ascher en Bent Schneiders de toenmalige burgemeester van Haarlem, laten de relevantie voor het heden zien. Maar ook de producer van de musical: ‘Het meisje met het rode haar’ komt aan het woord.

De tweede helft van ’70 jaar Hannie Schaft Herdenking’ is gewijd aan het verleden. Hierin is de integrale tekst opgenomen van het historische boekje: ‘Eerebegraafplaats, Ter herdenking van de gevallen van het binnenlands verzet die rusten op de Eerebegraafplaats te Bloemendaal 1940 – 1945’. In dit deel vindt u de redevoeringen die werden gehouden bij de herbegrafenis van Hannie Schaft vanuit de Sint Bavokerk te Haarlem en de indrukwekkende bijbehorende foto’s.

Er zijn nog enkele exemplaren van ‘70 jaar Hannie Schaft Herdenking‘ te verkrijgen.
Als u donateur wordt of een eenmalige gift doet, krijgt u dit boekje cadeau in de vorm van een downloadbare PDF.

 

Hannie Schaft. Het levensverhaal van een vrouw in verzet tegen de nazi’s

Ton Kors beschreef het levensverhaal van Hannie Schaft. In november 2015 kwam een herziene druk uit.Wij verkopen dit uitstekende boek niet zelf. U kunt via deze link bestellen bij bol.com
Hannie Schaft Het levensverhaal van een vrouw in verzet tegen de nazi’s

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van Het Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design