‘hoe Hannie ben jij?’ gaat internationaal

De documentairefilm hoe Hannie ben jij?, die vorig jaar in Theater Tuschinksi in première ging, beleeft een internationale tour. De film was in het voorjaar 2022 geselecteerd voor filmfestivals in New Delhi en Toronto en zal dit najaar te zien zijn in Chicago en Wales. Op dit laatste festival is de film genomineerd voor 4 prijzen!

hoe Hannie ben jij? was te zien op het Golden Bee Film Festival in New Dehli en het Toronto International Women Film Festival in de gelijknamige stad. In oktober zal de documentairefilm te zien zijn op het Chicago International Children’s Film Festival en het Children’s International Film Festival of Wales. Op laatstgenoemd festival is de film genomineerd voor maar liefst vier prijzen in de categorie Adult & Professional: Best Documentary, Best Scientific & Educational, Best Animated en Best Film.

hoe Hannie ben jij?

De film is in opdracht van onze stichting gemaakt door de internationaal gelauwerde documentairemaker Deborah van Dam en gaat over het leven en drijfveren van Hannie Schaft.

Het verhaal van Hannie Schaft is nog springlevend en relevant voor jongeren van nu. Alles begint met het stellen van vragen aan jezelf en aan klasgenoten. Wat vind jij belangrijk? Waarvoor kom jij op? Hoe Hannie ben jij?  Om de jongeren zich te laten inleven in het verhaal van Hannie toen, verbonden met voor hen belangrijke zaken nu, is deze documentairefilm gemaakt. Deze film verbindt het verzetsverhaal en drijfveren van een jonge vrouw toen met verhalen van nu. De film is daarnaast  onderdeel van een lesmodule die beschikbaar is voor alle Nederlandse scholen en richt zich op kinderen en jongeren tussen 9 en 15 jaar. Deze module is te downloaden via de site van Schooltv. Daar is ook de documentaire te bekijken.
Meer informatie over hoe Hannie ben jij?

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design