Stichting bestaat 25 jaar

Vandaag is voor ons een bijzondere dag. Truus en Freddie Oversteegen richtten precies 25 jaar geleden de stichting op. Zij besloten tot deze oprichting ter nagedachtenis aan hun medeverzetsstrijdster én hun vriendin Hannie om haar als persoon en als symbool van het (vrouwen)verzet te herdenken.

Omdat het moet. Dubbelinterview met Truus en Freddie Oversteegen

In het bestuur hebben verschillende belangrijke mensen uit het leven en verzetswerk van Hannie Schaft deelgenomen. In de eerste plaats Truus en Freddie zelf. Ook waren Hannie Menger (de dochter van Truus die vernoemd is naar Hannie Schaft), verzetsstrijders Coen en Jo Hamers uit het verzet uit IJmuiden en Paul Elsinga (nu ere-bestuurslid) actief in het bestuur. Bij Paul Elsinga hebben zowel Hannie als Truus enige tijd ondergedoken gezeten.

Inmiddels zijn de oprichters van de stichting helaas niet meer in ons midden. Toch is het gedachtegoed van Hannie Schaft vandaag de dag misschien wel relevanter dan ooit. Haar daden van toen als inspirerend voorbeeld en de relevantie daarvan voor onze huidige vrijheid. De vrijheid die we moeten koesteren, waarderen en beschermen.

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design