Herdenking met burgemeester Ahmed Aboutaleb

Op zondag 28 november verzorgt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam de Hannie Schaftlezing 2021 als onderdeel van de Nationale Hannie Schaft Herdenking.

Burgemeester Aboutaleb is een groot pleitbezorger van de waarden die in de Nederlandse Grondwet verankerd zijn. Echte ontmoeting, waarbij je elkaar in de ogen kijkt en na afloop de hand schudt, is daarbij belangrijk gereedschap. Zeker bij ingewikkelde thema’s waarbij emoties hoog oplopen, is het belangrijk om te werken aan gezamenlijke oplossingen.

Ahmed Aboutaleb werd onlangs, samen met burgemeester Philippe Rio van de Franse stad Grigny, uitgeroepen tot beste burgemeester van de wereld. “Beide burgemeesters hebben gemeen dat ze de sterke overtuiging hebben dat vrede, vrijheid, gelijke rechten en waardigheid enorm belangrijk zijn voor de sociale cohesie”, aldus de jury.

Foto: Marc Nolte

Herdenking in Groenmarktkerk: let op andere aanvangstijd

We zijn blij dat er, zoals het er nu naar uitziet, weer mensen live bij de herdenking kunnen zijn!
Ook met de huidige strengere maatregelen tegen het coronavirus kan de herdenking veilig doorgaan. Bij binnenkomst wordt uw coronatoegangsbewijs gecheckt en krijgt u een zitplaats toegewezen. We volgen hiermee de richtlijnen van de rijksoverheid voor evenementen in gebedshuizen. Voor vragen over het coronatoegangsbewijs kunt u terecht op de site van de rijksoverheid.

In tegenstelling tot andere jaren begint de Herdenking eenmalig om 14.00 (in plaats van 13.00). De inloop in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14 in Haarlem, is vanaf 13.15. De kranslegging op de Eerebegraafplaats in Bloemendaal, direct voorafgaand aan de Herdenking, vindt dit jaar plaats om 11.00.

Live op TV en online

Voor wie niet bij de herdenking kan zijn wordt het programma in de Groenmarktkerk live uitgezonden vanaf 14.00 uur op TV (NH Nieuws via Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509), en online via deze website. De viering is een week later op deze plek terug te kijken als registratie

De herdenking wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Gemeente Haarlem, Gemeente Bloemendaal, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (Vfonds) en de J.C. Ruigrok Stichting.

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design