100 jaar Hannie Schaft met vicepremier Kajsa Ollongren

Traditiegetrouw vindt op de laatste zondag van november de jaarlijkse Hannie Schaft Herdenking plaats. Dit jaar is dat zondag 29 november. 2020 is tegelijkertijd een bijzonder jaar: het is 100 jaar geleden dat het Nederlands vrouwelijk Verzetsicoon uit de Tweede Wereldoorlog is geboren. Dat willen we dan ook gepast vieren.

In dit jubileumjaar, met als motto 100 jaar Hannie Schaft: pal voor de vrijheid, zal de Hannie Schaft Herdenking op 29 november een bijzonder karakter hebben. Zoals elk jaar zullen we stilstaan bij de moedige vrouw die haar leven gaf voor een vrije en inclusieve samenleving. Tegelijkertijd vieren we op gepaste wijze haar 100e geboortedag. Kortom, van herdenken naar vieren. Daar is ook alle reden toe. Hannie is voor velen, ook vandaag de dag, nog een inspiratiebron om op te komen voor vrijheid en inclusiviteit. Juist nu.

Daarom hebben we dit jaar een bijzonder programma samengesteld; vicepremier Kajsa Ollongren zal de jaarlijkse Hannie Schaftlezing verzorgen. Daarnaast zal de viering worden opgeluisterd door onder meer DeKoor Close Harmony uit Utrecht, zangeres Wyke van Weelden en het Haarlems Kinderkoor. Ook vindt het evenement op een speciale locatie – de Grote of St. Bavokerk in Haarlem – plaats.

Live op via deze website, tv en online
Door de Corona-beperkingen is de viering helaas besloten. Om deze reden is het programma dit jaar live vanaf 13.00 uur hier te volgen. U kunt ook kijken naar NH Nieuws op TV (via Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509) of online via de NH Nieuws livestream.

De viering van 100 jaar Hannie Schaft wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Gemeente Haarlem, Gemeente Bloemendaal en door de J.C. Ruigrok Stichting.

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design