Rianne (16) in gesprek over Hannie Schaft

Voor de Nationale Kinderherdenking 2022 ging Jeroen Pliester, voorzitter van de Nationale Hannie Schaft Stichting is gesprek met Rianne (16) over Hannie Schaft. Ze bezochten haar graf en spraken over de drijfveren van Hannie om in het verzet te gaan. “Ik vind het heel bijzonder aan Hannie Schaft dat ze echt het verschil probeerde te maken en ik denk zeker dat mensen daar een voorbeeld aan kunnen nemen”, aldus Rianne.

De film is gemaakt door kindercorrespondent Tako Rietveld

Dit jaar werd de Nationale Kinderherdenking 4 mei (NKH) voor de zevende keer georganiseerd. De NKH is een interactieve herdenking voor, door en met alle kinderen van 8 tot 14 jaar in Nederland. De NKH geeft kinderen de mogelijkheid om op hun eigen manieren te herdenken en stil te staan bij het belang van herdenken en vrijheid. 

Sinds 2019 gaan Nederlandse kinderen die hier geboren zijn en kinderen die gevlucht zijn en nu in Nederland wonen in gesprek met Nederlandse oorlogsveteranen. Door hun persoonlijke verhaal te delen, brengen het NKH het belang van leven en vrijheid over op kinderen. Zo verbinden ze heden en verleden en investeren ze in de toekomst.

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design