Hannie door de ogen van…

Stephanie Hottenhuis, CEO en Voorzitter Raad van Bestuur KPMG NederlandHannie gaf altijd 100% 

Stephanie Hottenhuis
CEO en Voorzitter Raad van Bestuur KPMG Nederland

Hannie Schaft gaf haar leven voor een betere wereld. 100 jaar geleden werd zij geboren en in 1945 werd ze geëxecuteerd – ze was toen nog maar 24 jaar oud. De oorlog en wreedheden die toen plaatsvonden lijken misschien ver weg, maar de vrijheden die wij nu hebben verworven bestaan dankzij dappere, sterke mensen als Hannie. En sterke vrouwen zijn van iedere tijd.

Er wordt nog dagelijks gestreden voor vrijheid en gelijkheid in de wereld, in het groot en in het klein. Ik ben van oorsprong Bulgaarse; mijn ouders leefden onder het communisme. Als kind heb ik bewust en onbewust meegekregen wat het betekent als het individu wordt geplet en vrijheid wordt beperkt. Daarom is opkomen voor vrijheid ook zo belangrijk voor mij. 

Ik geloof dat er geen echte vrijheid bestaat zonder gelijkheid. Ongelijke kansen – voor vrouwen, voor multicultureel talent, voor anders denkenden, voor elke denkbare minderheid – schaden niet alleen het individu, maar ook de samenleving. Het vernietigt talent, welvaart en vooruitgang. In Nederland kennen we relatief veel vrijheid en gelijkheid, maar het komt niet vanzelf. Ook is het nog steeds niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. Ik zet me voor in voor die vrijheid en gelijkheid.

Want wat we doen, doet er toe. Je staat met iedere keuze, actie, of gebrek daaraan, op een kantelpunt: maak je positieve keuzes voor de gelijke kansen van een ieder, of sta je zwijgend toe te kijken? We hebben een morele plicht – als mens, als ouder, als leider, als organisatie – om de strijd voor de 100% aan te gaan en een bijdrage te leveren aan vooruitgang die goed is voor mens en maatschappij. Hannie staat voor 100% geven voor waar je in gelooft – voor jezelf, en voor anderen. 

Laten wij haar nalatenschap blijven eren. 

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van Het Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design