Abdelkader Benali houdt de Hannie Schaftlezing 2023

De Hannie Schaftlezing zal dit jaar verzorgd worden door Abdelkader Benali. Benali is schrijver, kunstfotograaf en programmamaker en werkt op dit moment aan een boek over kansengelijkheid in het basisonderwijs. Benali zal zijn visie geven op het belang van opkomen voor de vrijheid. De Nationale Hannie Schaft Herdenking, waar de lezing een onderdeel van is, vindt dit jaar plaats op zondag 26 november in PHIL Haarlem.

Foto: Merlijn Doomernik

Benali werd geboren in Marokko en kwam op vierjarige leeftijd naar Nederland. Zijn werk omvat een breed scala aan maatschappelijke thema’s waarin de complexe wederkerigheid van menselijke relaties voorop staat. Dit is ook te lezen in zijn bekroonde boeken Bruiloft aan Zee, Yasser, De Langverwachte en De stem van mijn moeder. In 2020 werd hij voor zijn bijdrage aan de Nederlandse taal onderscheiden met de Gouden Ganzenveer.

Herdenking 26 november in PHIL Haarlem (voorheen Philharmonie)
Aanvang: 13.00, inloop vanaf  12.30 | Lange Begijnestraat 11 | 2011 HH Haarlem.
Vrije toegang zonder aanmelding vooraf. De Herdenking wordt opgenomen en zal op Tweede Kerstdag uitgezonden worden op NH Media en later op onze website: hannieschaft.nl. Houd deze site en onze socials in de gaten voor updates.

Nationale Hannie Schaft Stichting

Deze website kwam tot stand met steun van Het Cultuur Fonds

© 2024, Nationale Hannie Schaft Stichting. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap   |   Disclaimer   |   Cookies   |   website: Sbd design